Kinderspaardeposito

Een kinderspaardeposito is een spaarrekening gericht op minderjarigen. De grotere banken in Nederland bieden de mogelijkheid om een spaardeposito te openen die ook op naam kan worden gesteld van kinderen. En eigenlijk is het heel logisch om gezien de lange zekere looptijd van kindersparen, namelijk tot het 18e levensjaar (!), niet via een reguliere spaarrekening te sparen, maar via een termijndeposito.

Spaardeposito kinderen

Dit zijn de hoogste rentetarieven voor kinderspaardeposito's per 18 maart 2013.

RenteBankSpaardepositoDuur
3,10%Argenta BankTermijndeposito5 jaar
3,00%AEGON BankTermijndeposito5 jaar
3,00%Credit Europe BankTermijndeposito5 jaar
2,90%YapiKrediEuro Plus Deposito5 jaar
2,75%NIBC DirectTermijndeposito5 jaar
2,80%Leaseplan BankTermijndeposito5 jaar
2,60%Centraal Beheer BankRenteVast rekening5 jaar

Lees op welke wijze bovenstaande vergelijking tot stand komt in onze verantwoording.

Bovenstaande deposito's betreffen reguliere spaardeposito's, maar die kunt u natuurlijk prima voor uw kind openen en op naam van uw kind stellen. Vraag bij de betreffende bank voor meer informatie, zij zullen u meer dan graag helpen om klant te worden. Sparen is leuk en verstandig voor uw kind of kleinkind. Met de rente op rente kan op den duur een aardig vermogen worden opgebouwd. Leuk voor uw kind om zijn of haar studie of wereldreis mee te betalen! De spaarrente van een kinderspaardeposito komt meestal vrij overeen met een reguliere spaardeposito. Ga nu sparen met een rentecertificaat voor uw kleinkind. Kijk verder voor een actueel overzicht van kinderspaarrekeningen.

Kijk rustig rond voor een rentecertificaat, termijndeposito of spaardeposito voor uw eigen kind. Ook als u opa of oma bent, en een verstandig spaarproduct voor uw kleinkinderen zoekt, dan is een deposito een slimme keuze.